Om Text & Tid

Text & Tid började som en blogg om litteratur, språk, liv och samhälle. Den röda tråden är kärleken till det skrivna ordet som binder oss samman och gör oss klokare tillsammans.

Här finns råden till dig som vill komma igång med eget skrivande, här finns boktips och tankar kring det underbart svåra i att leva. Och hur ska vi egentligen göra med det vi har gemensamt?

Text & Tid skrivbyrå

Numera är Text & Tid också en skrivbyrå. Om du behöver hjälp med text kan jag erbjuda allt från korrekturläsning till textproduktion och personlig handledning i skrivande.

Jag som står bakom Text & Tid heter Jenny Tedjeza och bor med man och barn i Göteborgs södra skärgård. Jag intresserar mig för det mesta som har med språk, berättelser och bildning att göra, och tycker att arbetande människor borde ha mer att säga till om. Jag tror på hantverk, vänskap och kraften hos människor som gör saker tillsammans.

Min bakgrund

Fram till 2019 jobbade jag som reporter och redaktör på en tidningsredaktion och 2010 gav Lindelöws bokförlag ut min roman Inte närmare än så. 2007 medverkade jag i antologin Lyckliga slut: sjutton berättelser om vardagsvåldet, utgiven på Ordfront förlag (red. Susanna Alakoski).

Mer om mig kan du läsa här.