Att missbruka bekräftelse

Gick till affären vid öppningsdags. Senare på dagen började jag känna mig mer förkyld än vanligt. Medicinerna och ångesten gör att jag alltid känner mig lite sjuk, men nu är det kanske något annat. Efter så här många månader kan jag inte längre avgöra vad som är vad. Vågar inte lita på mig själv. Rädd för att det var fel att gå och handla.

Höll mig inne resten av dagen. Virkade klart ett par grytlappar. Lyssnade på Cronemans biografi. Fin bok. Har alltid gillat hans varma cynism. Nu skriver han ärligt om sitt spelmissbruk. Jag brukar känna mig tacksam för att jag aldrig självmedicinerat eller hamnat i beroendeproblematik. Men börjar misstänka att jag missbrukar andra saker. Bekräftelse till exempel. Och att jag gömmer mig fegt bakom en fasad av präktighet som egentligen inte är min.

A kom hem sent, har varit på fackmöte. Cannelloni till middag med ungarna. Dottern och jag kollade på ny Netflix-serie, The Queen’s Gambit. Riktigt bra.